China este înaintea SUA în privința banilor digitali, punând în pericol statutul dolarului ca monedă folosită ca rezervă valutară

China este înaintea SUA în privința banilor digitali, punând în pericol statutul dolarului ca monedă folosită ca rezervă valutară
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2021

China este înaintea SUA în privința inovației legate de banii digitali, punând în pericol statutul dolarului ca monedă folosită ca rezervă valutară, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape 80 de țări - inclusiv China și SUA - sunt în curs de dezvoltare a unei monede digitale a băncii centrale (CBDC). Acestea sunt o formă de bani reglementată, dar care există doar online, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

China și-a lansat deja yuanul digital, care este disponibil pentru mai mult de un milion de cetățeni chinezi, în timp ce SUA sunt încă concentrate în mare parte pe cercetare.

Cele două grupuri însărcinate cu această cercetare în SUA, Digital Currency Initiative, a MIT, și Federal Reserve Bank of Boston analizează cum ar putea arăta o monedă digitală pentru americani.

Confidențialitatea este o preocupare majoră, astfel încât cercetătorii și analiștii observă lansarea digitală a yuanilor din China.

Cred că, dacă va exista un dolar digital, confidențialitatea va fi o parte foarte, foarte importantă a acestui lucru. Statele Unite sunt destul de diferite de China”, a spus Neha Narula, directorul Digital Currency Initiative, a MIT Media Lab.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

O altă preocupare este accesul. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 7% dintre americani spun că nu folosesc internetul. Pentru americanii afroamericani, acest procent crește la 9%, iar pentru americanii cu vârsta peste 65 de ani, aceasta crește la 25%.

Americanii cu dizabilități au o probabilitate de aproximativ trei ori mai mare decât cei fără dizabilități să spună că nu intră niciodată online. Aceasta face parte din cercetările MIT.

”Cea mai mare parte a muncii pe care o desfășurăm presupune că CBDC va coexista cu banii fizici și că utilizatorii vor putea folosi în continuare bani fizici dacă vor dori,” a spus Narula.

Vaticanul a publicat în premieră informații despre proprietățile imobiliare deținute CITEȘTE ȘI Vaticanul a publicat în premieră informații despre proprietățile imobiliare deținute

Ideea unei CBDC în SUA vizează, în parte, asigurarea faptului că dolarul rămâne liderul monetar în economia mondială.

”Statele Unite nu ar trebui să se bazeze pe actuala conducere în acest domeniu. Ar trebui să promoveze și să dezvolte o strategie clară pentru a rămâne foarte puternice și pentru a profita de puterea dolarului ", a declarat Darrell Duffie, profesor de finanțe la Universitatea Stanford Graduate School of Business.

Alții văd yuanul digital ca insidios.

”Yuanul digital este cea mai mare amenințare pentru Occident cu care ne-am confruntat în ultimii 30, 40 de ani. Permite Chinei să-și introducă ghearele în toată lumea din Occident și le permite să își exporte autoritarismul digital ”, a spus Kyle Bass de la Hayman Capital Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
moneda digitala