Comisia Europeană demarează o consultare cu privire la eventuala eliminare a monedelor de 1 și 2 eurocenți

Comisia Europeană demarează o consultare cu privire la eventuala eliminare a monedelor de 1 și 2 eurocenți
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2020

Comisia Europeană a demarat luni, pentru o perioadă de 15 săptămâni, o procedură de consultare publică cu privire la utilizarea micilor monede de 1 și 2 eurocenți, în vederea unei eventuale propuneri legislative, care ar putea duce la eliminarea progresivă a acestor monede, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul celor 15 săptămâni de consultare, atât simpli cetățeni, cât și instituțiile interesate sunt invitate să își exprime punctul de vedere și sugestiile cu privire la acest subiect. Ulterior, Executivul comunitar va realiza o analiză și un studiu de impact cu privire la utilizarea acestor mici monede, ținând cont printre altele de punctele de vedere strânse. Pe această bază, Comisia "va decide, la finele lui 2021, dacă se impune o propunere legislativă cu privire la introducerea unor reguli uniforme pentru plățile cu numerar în zona euro și cu privire la o posibilă eliminare a monedelor de 1 și 2 eurocenți", scrie Agerpres.

ING Bank lansează o nouă opțiune pentru clienții cu carduri de credit CITEȘTE ȘI ING Bank lansează o nouă opțiune pentru clienții cu carduri de credit

În cadrul procedurii de evaluare, Comisia va analiza cu atenție impactul economic, social și cel asupra mediului al introducerii unor reguli uniforme. Orice viitoare propuneri cu privire la acest subiect vor fi bazate pe rezultatul evaluării.

Potrivit analiștilor, monedele de 1 și 2 eurocenți costă foarte mult pentru a fi fabricate și deseori ajung în portofelele cetățenilor fără a fi utilizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurocenti
monede