Commerzbank este deschisă în continuare fuziunilor, după eșecul negocierilor cu Deutsche Bank

Commerzbank este deschisă în continuare fuziunilor, după eșecul negocierilor cu Deutsche Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2019

Commerzbank și-ar putea rafina strategia și este deschisă în continuare fuziunilor, în urma eșecului negocierilor cu banca mai mare Deutsche Bank, a declarat directorul general al instituției financiare, Martin Zielke, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zielke a declarat acționarilor că discuțiile cu Deutsche ”au arătat unde ar trebui să ne îmbunătățim strategia”, scrie News.ro.

”Vom fi capabili să spunem mai multe în această toamnă”, a declarat Zielke la adunarea anuală a acționarilor, care a avut loc miercuri.

FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses CITEȘTE ȘI FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses

Zielke a discutat la începutul acestui an o fuziune cu Deutsche Bank. Dar discuțiile au eșuat după șase săptămâni, băncile menționând riscurile unui astfel de acord, costurile de restructurare și capitalul necesar, între motivele deciziei de a renunța la negocieri.

Ulterior, UniCredit și ING Groep și-au exprimat interesul pentru Commerzbank, care este a doua mare navă din Germania, au declarat surse apropiate situației.

Zielke a spus acționarilor că banca este deschisă ”să se dezvolte prin fuziuni și achiziții”.

Aceasta a arătat că se întâlnește regulat cu directorii generali ai băncilor concurente. De exemplu, în ultimul an s-a întâlnit de două ori cu directorul general al ING, Ralph Hamers, dar nu au avut loc oferte concrete pentru discutarea unei fuziuni.

Commerzbank, care încă este deținută parțial de statul german, în urma unui program de salvare din perioada crizei financiare, a redus costurile și a investit în tehnologie.

Profitul băncii a crescut puternic în 2018, față de anul anterior, dar Zielke a spus că profitul trebuie îmbunătățit în continuare.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
deutsche bank