Creșteri pe bursele europene, pe fondul speranțelor legate de un potențial vaccin împotriva Covid-19

Creșteri pe bursele europene, pe fondul speranțelor legate de un potențial vaccin împotriva Covid-19
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iul 2020

Acțiunile europene se apreciază în tranzacțiile de joi, pe fondul optimismului privind progresele înregistrate în dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, dar și în contextul așteptărilor legate de reluarea angajărilor în SUA, economiștii anticipând crearea unui număr record de locuri de muncă în luna iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 consemna un avans de 1,33% în jurul prânzului, cu creșteri pe toate bursele majore: +1% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +2,14% pentru DAX de la Frankfurt și + 1,84% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

Investitorii au întâmpinat cu entuziasm informațiile privind eficacitatea unui vaccin-candidat dezvoltat de Pfizer și BioNTech, cele două companii raportând rezultate pozitive într-un studiu clinic efectuat pe un număr de 45 de pacienți.

Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de amploare, cu operațiuni și în România, pregătește vânzarea activelor. Administrator: Există un interes puternic printre investitori CITEȘTE ȘI Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de amploare, cu operațiuni și în România, pregătește vânzarea activelor. Administrator: Există un interes puternic printre investitori

În SUA, contractele futures pentru indicele S&P 500 se apreciau cu 0,70% înaintea publicării datelor oficiale privind evoluția pieței muncii în cea mai mare economie a lumii. Departamentul Muncii este așteptat să raporteze crearea a peste 3 milioane de locuri de muncă în iunie, o cifră lunară record.

Sentimentul din piețe este umbrit însă de creșterea rapidă a numărului de infecții cu noul coronavirus în mai multe state din SUA, autoritățile locale anunțând reintroducerea restricțiilor ridicate luna trecută.

“Există această tensiune inerentă între sănătatea economiei și sănătatea populației”, a comentat David Lebovitz, analist la JPMorgan Asset Management, citat de Bloomberg.

Pe piețele de mărfuri, prețurile petrolului continuă să crească pentru a doua sesiune consecutivă, după ce SUA au raportat scăderea stocurilor cu 7,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 26 iunie, cel mai mare declin săptămânal din acest an.

Barilul de Brent era cotat la 42,37 dolari la ora menționată, în urcare cu 0,81% față de referință, în timp ce petrolul West Texas Intermediate (WTI) era în creștere cu 0,60%, la 40,07 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
vaccin coronavirus
covid 19
pretul petrolului