Creșteri pe bursele globale după ce Janet Yellen a pledat pentru cheltuieli masive în SUA

Creșteri pe bursele globale după ce Janet Yellen a pledat pentru cheltuieli masive în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 ian 2021

Acțiunile globale cresc miercuri, în contextul în care investitorii anticipează cheltuieli substanțiale din partea SUA, după ce secretarul-desemnat al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat legiuitorii să își îndrepte atenția spre măsuri majore de salvare a economiei și să lase îngrijorările legate de acumularea datoriilor pe mai târziu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yellen a afirmat, la audierea de marți din Senat, că beneficiile unui pachet major de stimulare economică depășesc riscurile și costurile asociate acumulării de datorii. 

Hornbach urcă în pandemie. „Ne putem considera foarte norocoși. Există o mare nevoie zilnică de produse DIY și de consiliere, nu doar pentru că un robinet picură sau un aparat electric s-a stricat.“ CITEȘTE ȘI Hornbach urcă în pandemie. „Ne putem considera foarte norocoși. Există o mare nevoie zilnică de produse DIY și de consiliere, nu doar pentru că un robinet picură sau un aparat electric s-a stricat.“

Petrolul a crescut, iar dolarul s-a depreciat după audierea lui Yellen. Bursele asiatice au închis mercuri la un nivel record.

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu 0,5%. La Paris, indicele CAC 40 urcă cu 0,41%, în timp ce, la Frankfurt, DAX crește cu 0,55%. 

Contractele futures pe indicii americani sunt în creștere, indicând faptul că Wall Street se pregătește de o deschidere "verde".

viewscnt
Afla mai multe despre
yellen
janet yellen
discurs yellen
burse asiatice
stimulare
futures sua
burse
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus