Depozitarul Central începe să distribuie dividende pentru Romgaz

Depozitarul Central începe să distribuie dividende pentru Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2016

Depozitarul Central va distribui timp de o lună, începând de marți, 26 iulie, până la 25 august, dividendele aferente lui 2015 pentru cea mai profitabilă companie de stat, producătorul de gaze Romgaz, valoarea dividendului brut pe acțiune fiind de 2,7 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului, la data de 5 iulie 2016, precizează Depozitarul Central, scrie News.ro.

Pentru acționarii care sunt clienți ai unui participant la sistemul RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar în contul deschis la participantul respectiv.

Pentru acționarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face fie prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acționari, fie în numerar, la ghișeele bancare ale BRD din întreaga țară.

„Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor și a oricăror alte sume cuvenite deținătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central și al participanților la sistemul de compensare decontare și registru”, arată Depozitarul Central.

Deprecierea rublei permite Rusiei să câștige din exportul mașinilor pe care nu le produce CITEȘTE ȘI Deprecierea rublei permite Rusiei să câștige din exportul mașinilor pe care nu le produce

Profitul Romgaz a fost anul trecut de 1,18 miliarde lei, în scădere cu aproape 16% față de anul anterior. Cifra de afaceri s-a redus anul trecut cu 10%, până la 4,05 miliarde lei (910 milioane euro).

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%.

Compania Romgaz, controlată de stat, alături de OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, concentrează aproape toată producția de gaze naturale a României.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
dividende