Deutsche Bank a ajuns la un acord final de 7,2 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție din SUA

Deutsche Bank a ajuns la un acord final de 7,2 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2017

Deutsche Bank a ajuns la un acord final de 7,2 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție din Statele Unite pentru închiderea unei investigații referitoare la tranzacțiile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci anterioare anului 2008, eliminând unul dintre cele mai mari riscuri legate de litigii, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă din Germania a acceptat plata celor 7,2 miliarde de dolari și a recunoscut că a indus în eroare investitorii, a anunțat marți Departamentul de Justiție. Suma este similară cu cea anunțată de bancă în decembrie, scrie News.ro.

Deutsche Bank va plăti o amendă civilă de 3,1 miliarde de dolari și va despăgubi deținătorii de locuințe cu 4,1 miliarde de dolari.

”Decizia face Deutsche Bank răspunzătoare de comportament ilegal și de practici de creditare iresponsabilă, care au provocat pagube grave și de lungă durată investitorilor și americanilor”, afirmă procurorul general Loretta Lynch într-un comunicat.

Șefii băncilor globale se pregătesc de transferarea operațiunilor din Marea Britanie, din cauza Brexit CITEȘTE ȘI Șefii băncilor globale se pregătesc de transferarea operațiunilor din Marea Britanie, din cauza Brexit

Lynch a mai afirmat că Deutsche Bank nu doar că a indus în eroare investitorii, ci a contribuit direct la criza financiară internațională.

Acordul final încheie un preces al negocierilor care a făcut ca acțiunile Deutsche Bank să atingă un minim record în septembrie, când banca a anunțat că Departamentul de Justiție i-a cerut să plătească 14 miliarde de dolari pentru închiderea investigației.

Banca a mai acceptat în cadrul acordului să angajeze un supraveghetor independent care să urmărească despăgubirea consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank