Deutsche Bank a pierdut aproape 1,4 mld. euro din capitalizare pe fondul informațiilor privind o posibilă amendă record în SUA

Deutsche Bank a pierdut aproape 1,4 mld. euro din capitalizare pe fondul informațiilor privind o posibilă amendă record în SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 sep 2016

Deutsche Bank a pierdut aproape 1,4 miliarde de euro din capitalizare vineri, după ce Departamentul american al Justiției a cerut celei mai mari bănci din Germania să plătească 14 miliarde de dolari (12,5 miliarde euro) pentru soluționarea unui litigiu legat de creditele imobiliare toxice vândute înainte de criza din 2007-2008.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma solicitată, care ar reprezenta cea mai mare amendă impusă vreodată unei bănci străine în SUA, nu este foarte departe de valoarea de piață a Deutsche Bank cu doar două ore înainte de încheierea sesiunii bursiere, de circa 16,5 miliarde de euro, notează MarketWatch. În funcție de prețul de la închiderea de joi, capitalizarea băncii se ridica la 17,88 miliarde de euro.

Grupul Deutsche Bank este acuzat, ca și alte mari grupuri financiare, că a vândut înainte de izbucnirea crizei financiare din 2007-2008 credite imobiliare împachetate în produse financiare complexe, botezate RMBS, către investitori, deși știa că erau toxice.

LG Electronics Ungaria va prelua subsidiara grupului sud-coreean din România, un business de 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI LG Electronics Ungaria va prelua subsidiara grupului sud-coreean din România, un business de 100 milioane dolari

Deutsche Bank "nu are nicio intenție" să soluționeze litigiul la o sumă apropiată de valoarea cerută de autoritățile americane, potrivit unui comunicat al băncii germane.

În jurul orei 15:40, acțiunile băncii se tranzacționau la 11,98 euro/unitate, în scădere cu 8,8% față de referință. La nivelul săptămânii, titlurile Deutsche Bank ar putea consemna cel mai mare declin începând cu noiembrie 2011.

Deutsche Bank nu este singura bancă europeană care înregistrează scăderi astăzi. Acțiunile Royal Bank of Scotland s-au depreciat cu 5,3%, iar cele ale Barclays cu 2,8%, imprimând un declin de 2,04% la nivelul indicelui Stoxx Europe 600 Banks.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 era în scădere cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni
capitalizare
litigiu
amenda
sua