Deutsche Bank și Commerzbank au renunțat la ideea fuziunii

Deutsche Bank și Commerzbank au renunțat la ideea fuziunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2019

Primele două bănci germane, Deutsche Bank și Commerzbank, au anunțat joi în mod oficial că au pus capăt discuțiilor demarate la mijlocul lunii trecute în vederea unei fuziuni care ar fi dat naștere unui gigant bancar german, transmit Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a provocat un declin de 2,2% al titlurilor Commerzbank în timp ce acțiunile Deutsche Bank au înregistrat un avans de 4,4%, scrie Agerpres.

Euro este aproape de minimul ultimelor 22 de luni din cauza incertitudinilor economice și politice CITEȘTE ȘI Euro este aproape de minimul ultimelor 22 de luni din cauza incertitudinilor economice și politice

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank și Commerzbank ar fi creat un gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro și o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar fi controlat 20% din piața de retail banking din Germania și un efectiv de 140.000 de angajați la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank