Dezastrele naturale au provocat daune de 175 mld. dolari în 2016; asigurătorii au plătit despăgubiri de 50 mld. dolari

Dezastrele naturale au provocat daune de 175 mld. dolari în 2016; asigurătorii au plătit despăgubiri de 50 mld. dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2017

Dezastrele naturale au provocat daune de 175 de miliarde de dolari în 2016, cele mai ridicate după 2012, iar asigurătorii au plătit despăgubiri de 50 de miliarde de dolari, reprezentând 30% din total, potrivit companiei germane de reasigurări Munich Re, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pierderile totale de anul trecut sunt cu două treimi mai mari față de daunele totale provocate de dezastre în 2015, cea mai mare parte fiind provocate de două cutremure produse în Japonia, scrie News.ro

Cutremurele care au avut loc în aprilie în apropierea orașului japonez Kumamoto au produs pagube în valoare de 31 de miliarde de dolari, dintre care aproape 20% nu erau asigurate.

În America de Nord au avut loc cele mai multe dezastre naturale de după 1980, respectiv 160. Cel mai grav a fost uraganul Matthew, care a devastat Haiti, care se refăcea încă după cutremurul din 2010. Uraganul a provocat pierderi de 10,2 miliarde de dolari.

Temperaturile ridicate din timpul iernii, urmate de valuri de căldură în primăvară și apoi de secetă au dus la izbucnirea unor incendii de vegetație în provincia canadiană Alberta. Seria de dezastre a provocat daune de 4 miliarde de dolari.

Noul ministru de Finanțe va cere ANAF să publice o \'\'listă neagră\'\' cu firmele implicate în rețele evazioniste CITEȘTE ȘI Noul ministru de Finanțe va cere ANAF să publice o ''listă neagră'' cu firmele implicate în rețele evazioniste

Inundațiile din sudul Statelor Unite, care au avut loc în luna august, au dus la pierderi care au totalizat 10 miliarde de dolari.

Între timp, o serie de furtuni produse în Europa în lunile mai și iunie au provocat viituri, în special în Germania și Franța, pierderile fiind de aproape 6 miliarde de dolari.

La nivel mondial, 8.700 de oameni și-au pierdut viața în dezastrele naturale din 2016, cu mult mai puțini față de cele 25.400 de victime din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezastre naturale
asigurari