Dolarul a coborât la minimul ultimei luni, în condițiile în care Fed ar putea amâna o nouă majorare a dobânzii cheie. Euro crește pe fondul datelor optimiste

Dolarul a coborât la minimul ultimei luni, în condițiile în care Fed ar putea amâna o nouă majorare a dobânzii cheie. Euro crește pe fondul datelor optimiste
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 nov 2017

Dolarul american a coborât astăzi la minimul ultimei luni față de un coș de valute, în condițiile în care Rezerva Federală ar putea amâna majorarea dobânzii cheie, în timp ce euro a crescut pentru a treia zi, pe fondul datelor economice pozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de 6 valute relevante, a scăzut astăzi cu circa 0,2%, atingând cel mai redus nivel din 20 octombrie.

Indicele a pierdut 0,8% ieri după publicarea minutei de la ședința de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) a SUA, potrivit căreia oficialii instituției sunt  tot mai îngrijorați de inflația scăzută. Deși investitorii văd, în continuare, șanse mari ca Fed să majoreze dobânda de referință la ședința din decembrie, îngrijorările legate de inflație fac ca decizia să fie incertă.

Fondul de investiții Abris Capital Partners, care controlează în România Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, atrage 500 de milioane de euro pentru investiții în Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Fondul de investiții Abris Capital Partners, care controlează în România Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, atrage 500 de milioane de euro pentru investiții în Europa Centrală și de Est

Euro a crescut, astăzi, cu circa 0,3% față de dolar, tranzacționându-se la peste 1,1850 dolari pe unitate. Ieri, moneda europeană a crescut cu peste 0,7% față de dolar.

Creșterea de astăzi este susținută, printre altele, de un raport al IHS Markit. Un indice referitor la intențiile de achiziții ale managerilor publicat de IHS Markit pentru luna noiembrie a crescut la cel mai ridicat nivel din aprilie 2011.

Totodată, economia Germaniei a crescut cu 0,8% în trimestrul al treilea față de trimestrul precedent, iar un indice care măsoară încrederea în sectorul manufacturier din Franța, publicat de biroul francez de statistică, a urcat, luna aceasta, la maximul ultimului deceniu.

“Cele mai recente date confirmă faptul că cele mai importante economii din zona euro continuă să crească. Credem că avansul monedei euro față de dolar ar putea continua”, spune David Madden, analist la CMC Markets, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
fed
euro
ihs markit
franța
germania
monede
dobanda