Dolarul scade după ședința Fed care nu și-a modificat politica de majorare a dobânzilor

Dolarul scade după ședința Fed care nu și-a modificat politica de majorare a dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2017

Dolarul scade joi față de principalele valute, după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite nu a dat motive investitorilor să creadă că va modifica ritmul de majorare a dobânzilor, la ședința de politică monetară de miercuri, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Bloomberg al dolarului a coborât cu 0,4%, la bursa din Londra. Euro a avansat cu 0,2%, la 1,0792 dolari pe unitate, în timp ce lira stagnează, scrie News.ro.

Rezerva Federală a reiterat miercuri intenția de a mări dobânzile treptat, pe măsură ce piața muncii crește, recunoscând încrederea americanilor și companiilor în economie.

Investitorii așteaptă datele oficiale referitoare la angajările din SUA, care vor fi publicate vineri.

”Dolarul continuă să se retragă. Oficialii americani încearcă să provoace deprecierea dolarului, pozițiile pe termen lung ăn dolari continuă să fie retrase, în timp ce randamentele obligațiunilor americane nu reușesc să crească prea mult”, a declarat Mitul Kotecha, director pentru strategie valutară și dobânzi în Asia la banca Barclays, în Singapore. El a adăugat că există și unele incertitudini legate de politicile lui Trump.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 este în stagnare, după un declin inițial de 0,5%. DAX al bursei din Frankfurt scade cu 0,11%, CAC 40 al bursei din Paris stagnează, în timp ce FTSE 100 al bursei londoneze crește cu 0,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
fed
dobanzi