Dolarul și majoritatea burselor au scăzut la nivel mondial, după creșterile puternice din ziua precedentă

Dolarul și majoritatea burselor au scăzut la nivel mondial, după creșterile puternice din ziua precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2021

Dolarul și majoritatea burselor au scăzut miercuri la nivel mondial, după creșterile puternice din ziua precedentă, determinate de relaxarea îngrijorărilor referitoare la posibilul impact economic al variantei omicron a noului coronavirus , transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile au închis în scădere în Europa, indicele paneuropean STOXX 600 cu 0,6%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra aproape a stagnat, scrie News.ro.

Profit Financial.forum – Adrian Tănase, CEO BVB: Listări periodice, creștere a numărului de investitori, relevanță sporită la nivel internațional. „Nu văd ce ar putea să oprească acest trend.” CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum – Adrian Tănase, CEO BVB: Listări periodice, creștere a numărului de investitori, relevanță sporită la nivel internațional. „Nu văd ce ar putea să oprească acest trend.”

În Statele Unite, Dow Jones Industrial și S&P aproape au stagnat, în timp ce indicele Nasdaq Composite a urcat cu circa 0,4%.

Randamentul titlurilor pe termen de 10 ani ale Trezoreriei SUS a crescut pentru a treia zi consecutiv, peste nivelul de 1,5% pentru prima oară în ultima săptămână, iar prețurile aurului au stagnat, investitorii așteptând date privind prețurile de consum din SUA, care vor fi publicate vineri.

Investitorii urmăresc cu atenție eficacitatea vaccinurilor existente pentru varianta omicron a noului coronavirus, precum și gradul de contagiozitate și gravitatea bolii provocate.

Indicele global MSCI a urcat cu 0,15%.

Indicele dolarului, care măsoare evoluția monedei americane față de un coș de șase valute, a scăzut cu 0,275%, la 96,01. Euro a urvat cu 0,58%, la 1,1328 dolari pe unitate, iar yenul a avansat cu 0,22%, la 113,82 dolari pe unitate.

Prețul petrolului Brent s-a stabilizat la peste 75 dolari pe baril, luând o pauză după creșterile puternice din această săptămână.

Cotația petrolului Brent a urcat cu 0,3 dolari, la 75,74 dolari pe baril, iar prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a crescut cu 0,36%, la 72,41 dolari pe baril.

În China, acțiunile grupului de construcții Evergrande Group au atins un minim record după ce a ratat un termen de plată a unor datorii, dar analiștii au spus că informația a avut un impact limitat pe piață pentru că riscul era deja luat în calcul de investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
bursa