Dow Jones trece și de pragul de 21.000 puncte, în contextul optimismului generat de primul discurs al lui Trump în Congres

Dow Jones trece și de pragul de 21.000 puncte, în contextul optimismului generat de primul discurs al lui Trump în Congres
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mar 2017

La aproximativ o lună după ce a ajuns la 20.000 puncte, indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a mai atins un prag psihologic, trecând în premieră de 21.000 puncte. Evoluția survine în contextul optimismului alimentat de discursul președintelui american Donald Trump în fața Congresului SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE: Dow Jones a încheiat sesiunea de miercuri la valoarea record de 21.115,55 puncte, susținut de creșterile de peste 2% consemnate de acțiunile JPMorgan Chase (+3,3%), American Express (+2,3%), Travelers (+2,2%), ExxonMobil (+2,1%) și Boeing (+2,04%).

Atât Dow Jones, cât și indicii S&P 500 și Nasdaq Composite s-au tranzacționat la valori record miercuri, după ce Trump a declarat, în cadrul primului discurs în Congres de la investitura în funcție, că Administrația sa vrea să stimuleze economia americană prin intermediul unei “reduceri masive” de taxe pentru clasa de mijloc și companii, înființarea unui parteneriat public-privat în domeniul infrastructurii de 1.000 miliarde de dolari și reformarea sistemului de sănătate.

Deși nu a dat detalii privind măsurile propuse, reiterarea promisiunilor din campania electorală și renunțarea la discursul agresiv din ultimele săptămâni au alimentat încrederea investitorilor în evoluția celei mai mari economii a lumii.

Acțiunile Oil Terminal se apreciază cu 15%, până la un maxim al ultimilor 4 ani, în ziua în care FP anunță că și-a coborât deținerea sub pragul de 5% CITEȘTE ȘI Acțiunile Oil Terminal se apreciază cu 15%, până la un maxim al ultimilor 4 ani, în ziua în care FP anunță că și-a coborât deținerea sub pragul de 5%

Optimismul de pe Wall Street este influențat și de comentariile mai multor oficiali ai băncii centrale americane cu privire la o apropiată majorare a dobânzii cheie, scriu Reuters și MarketWatch.

În jurul orei 19:00 (ora României), Dow Jones era în urcare cu 1,25%, la 21.073,87 puncte. Marți, indicele a închis la 20.812 puncte. S&P 500 creștea cu 1,2%, la 2.387,62 puncte, iar Nasdaq Composite cu 1,1%, la 5.881,80 puncte.

“Cred că optimismul clar al Fed în privința economiei, chiar și fără a lua în calcul un stimulent dat de Trump, este cel care alimentează în prezent sentimenul pozitiv din piețe“, a spus, într-o notă, Craig Erlam, senior analist al Oanda.

De la începutul anului, Dow Jones a avansat cu 6,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
wall street
valori record
donald trump
bursa
discurs