Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro

Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2016

Câteva orașe bogate ale României, precum București, Cluj și Timișoara, ar putea intra oricând în zona euro, dar există diferențe foarte mari între acestea și zonele sărace ale țării, diferențe care s-au adâncit în ultimii ani, a declarat miercuri președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, în cadrul unei conferințe în care a fost prezentat un studiu legat de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească România înainte de aderarea la zona euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nivelul de trai în zonele bogate ale României este semnificativ mai mare decât în zonele sărace, arată calculele News.ro, pe baza statisticilor județene ale Institutului Național de Statistică (INS).

Câștigurile medii nete au depășit în iunie nivelul de 2.200 de lei (aproximativ 500 euro) doar în Capitală și în județele Ilfov, Cluj și Timiș, dar în 17 județe din țară, câștigul mediu net a rămas sub 1.600 de lei.

Diferențele dintre regiunile țării pot fi rezolvate inclusiv prin instrumente fiscale, consideră șeful Consiliului Fiscal.

Stațiile de metrou, bisericile, sălile sportive și aproape toate hotelurile și pensiunile, obligate să aibă adăposturi de protecție. Anumite IMM scapă de obligație CITEȘTE ȘI Stațiile de metrou, bisericile, sălile sportive și aproape toate hotelurile și pensiunile, obligate să aibă adăposturi de protecție. Anumite IMM scapă de obligație

”București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro. Există însă disparități regionale mari în România, iar acestea s-au adâncit în ultimii ani. Acestea pot fi atenuate prin diverse instrumente, inclusiv fiscale”, a spus Dumitru.

Economia României are de surmontat decalaje structurale mari, potrivit studiului prezentat miercuri, iar țara are discrepanțe regionale interne considerabile, care trebuie rezolvate înainte de aderarea la zona euro.

Marți, președintele Consiliului Fiscal a avertizat că în prezent are loc o deterioare masivă a poziției finanțelor publice din România, care riscă să pună în pericol coeziunea statului român. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitru
consilu fiscal