Emisiunea de acțiuni a UniCredit, de 13 miliarde de euro, a fost subscrisă aproape în totalitate

Emisiunea de acțiuni a UniCredit, de 13 miliarde de euro, a fost subscrisă aproape în totalitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2017

Emisiunea de acțiuni a UniCredit, în valoare record de 13 miliarde de euro, a fost subscrisă aproape în totalitate, investitorii susținând strategia directorului general Pierre Mustier de relansare a celei mai mari bănci italiene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a anunțat într-un comunicat că majorarea de capital a fost subscrisă în proporție de 99,8%. Drepturile neexercitate vor fi oferite la bursa italiană începând din 27 februarie, scrie News.ro.

Succesul celei mai mari emisiuni de drepturi de preemțiune care a avut loc vreodată în Italia marchează un pas important în eforturile guvernului de la Roma de a întări sistemul bancar al țării, după ce recesiunea a lăsat în portofoliile băncilor credite neperformante în valoare de 356 de miliarde de euro, echivalente cu 20% din PIB.

UniCredit va folosi banii pentru refacerea capitalului, după ce măsurile de curățare a bilanțului au provocat pierderi de 13,6 miliarde de euro ăn trimestrul al patrulea.

Comisia Europeană și BCE nu se înțeleg în privința planului de recapitalizare a băncii italiene Monte dei Paschi CITEȘTE ȘI Comisia Europeană și BCE nu se înțeleg în privința planului de recapitalizare a băncii italiene Monte dei Paschi

Banca a bugetar o revizuire în sens negativ a activelor cu 10 miliarde de euro în ultimele trei luni ale anului trecut, pentru a crea condițiile de vânzare a unor împrumuturi problemă de 17,7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit