Euro a urcat la maximul ultimelor 14 luni, în a treia zi de creșteri

Euro a urcat la maximul ultimelor 14 luni, în a treia zi de creșteri
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2017

Euro a depășit joi 1,14 dolari pe unitate și a atins maximul ultimelor 14 luni, în pofida încercărilor unor surse din Banca Centrală Europeană (BCE) de a modera mesajul dat de președintele instituției, Mario Draghi, într-un discurs susținut în această săptămână, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei zile cu cele mai mari creșteri din ultimul an pentru moneda unică europeană au împins indicele dolarului la cel mai redus nivel atins din octombrie anul trecut și i-au determinat pe unii dintre suporterii dolarului să afirme că aprecierea puternică a dolarului s-a încheiat, scrie News.ro.

Discursul de marți al lui Draghi, care a avut loc pe fondul altor semnale din parte alto bănci centrale importante, a convins piețele că BCE se pregătește să înceapă retragerea măsurilor de stimulare a economiei zonei euro, în acest an.

ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament CITEȘTE ȘI ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament

”Cel mai mare test va fi pragul de 1,15 dolari pe unitate”, a declarat directorul pentru strategie pe piața valutară al RBC, Elsa Lignos.

Euro este în urcare cu 0,4%, la 1,1425 dolari pe unitate, după ce a depășit pentru scurt timp un maxim atins în iunie anul trecut, de 1,1428 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
banca centrala europeana