Euro rămâne sub nivelul de 4,56 lei, leul continuă să recupereze distanța față de monedele din regiune

Euro rămâne sub nivelul de 4,56 lei, leul continuă să recupereze distanța față de monedele din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5552 lei/euro, euro rămânând sub nivelul de 4,56 lei, leul recuperând diferența față de monedele din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5555 lei/euro.

Leul a dat semne de revenire încă de miercuri și a continuat să se aprecieze joi și vineri în fața euro, scrie News.ro.

Analiștii și investitorii sunt tot mai atenți la politicile guvernului în materie fiscală și salarială, în condițiile în care economiștii consideră că deficitul bugetar al României ar putea crește la niveluri nesustenabile în acest an.

Analiștii consideră însă că aprecierea leului ar putea fi una de durată, iar leul ar putea continua să crească în raport cu euro, în contextul în care monedele din regiune sunt pe trend ascendent de circa două săptămâni.

"Calendarul global este mai încărcat astăzi, dar asta nu ar trebui să afecteze leul prea mult, în condițiile în care acesta trebuie să recupereze distanța față de monedele din regiune", arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Primul anunț oficial al ASF privind preluarea City Insurance de către un investitor străin. Profit.ro a anunțat discuțiile din decembrie CITEȘTE ȘI Primul anunț oficial al ASF privind preluarea City Insurance de către un investitor străin. Profit.ro a anunțat discuțiile din decembrie

Euro continuă aprecierea în fața dolarului american, fiind cotat pe piețele internaționale dincolo de pragul de 1,08 dolari.

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2229 lei joi la 4,2149 lei vineri.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2545 lei la 4,2530 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs valutar