Eurostat: Irlanda, România și Bulgaria au înregistrat în ianuarie cele mai scăzute rate ale inflației anuale din UE

Eurostat: Irlanda, România și Bulgaria au înregistrat în ianuarie cele mai scăzute rate ale inflației anuale din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Irlanda, România și Bulgaria au înregistrat în ianuarie cele mai scăzute rate ale inflației anuale din Uniunea Europeană, de 0,2%, 0,3%, respectiv 0,4%, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele Eurostat reflectă evoluția indicelui armonizat al prețurilor de consum din ianuarie față de aceeași lună a anului precedent, scrie News.ro.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, rata anuală a inflației din România, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a început anul 2017 la nivelul de 0,05%, care marchează revenirea în teritoriu pozitiv pentru prima dată după mai 2015.

Inflația anuală din zona euro a fost de 1,8%, față de 1,1% în decembrie, iar în Uniunea Europeană de 1,7%, după 1,2% în ultima lună a anului 2016.

Garanti Bank se transformă în bancă spaniolă CITEȘTE ȘI Garanti Bank se transformă în bancă spaniolă

Cele mai ridicate rate ale inflației anuale au fost consemnate în Belgia (3,1%), Letonia și Spania (ambele cu 2,9%) și Estonia (2,8%).

Comparativ cu decembrie, prețurile de consum din România au scăzut în ianuarie cu 0,1%, conform datelor Eurostat.

În zona euro, cea mai mare contribuție la creșterea prețurilor a venit din partea carburanților pentru transporturi, de +0,5 puncte procentuale, și a păcurii și alimentelor, de +0,14 puncte procentuale fiecare. Un efect negativ au avut telecomunicațiile, gazele naturale și pâinea și cerealele.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
inflatie