Fed păstrează neschimbată dobânda cheie și anunță că începe să își reducă portofoliul de obligațiuni

Fed păstrează neschimbată dobânda cheie și anunță că începe să își reducă portofoliul de obligațiuni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2017

Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut, miercuri, dobânda de referință la 1-1,25%, confirmând așteptările analiștilor, însă a semnalat că o majorare ar putea fi operată până la finele anului. Totodată, banca centrală americană a anunțat că își va reduce gradual bilanțul, tăind până la 10 miliarde de dolari pe lună din banii reinvestiți din titlurile ajunse la maturitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea portofoliului de obligațiuni, aflat la o valoare record de 4.500 miliarde de dolari, va începe din octombrie. Din 2018, Fed estimează că va accelera programul de normalizare a bilanțului, intenționând să taie din bilanț până la 50 miliarde de dolari pe lună.

Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a urcat la 2,28% în urma anunțului, de la 2,236%, în timp ce randamentul obligațiunilor pe 30 de ani a crescut de la 2,810% la 2,827%, potrivit MarketWatch.

Piraeus Bank a pierdut peste o cincime din valoare, pe fondul informațiilor privind presupuse nereguli identificate de Banca Greciei CITEȘTE ȘI Piraeus Bank a pierdut peste o cincime din valoare, pe fondul informațiilor privind presupuse nereguli identificate de Banca Greciei

Indicele ICE Dollar, care urmărește evoluția dolarului în raport cu un coș format din șase valute rivale, a urcat cu 0,7%, la maximul ultimelor trei săptămâni. Față de euro, dolarul s-a apreciat cu 1,1%, avansul în raport cu lira sterlină fiind ceva mai atenuat, de doar 0,3%.

Principalii indici bursieri înregistrau evoluții mixte. Dow Jones era în creștere cu 0,05%, în timp ce S&P 500 și Nasdaq Composite se depreciau cu 0,1%, respectiv 0,34%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federala
fed
dobanzi
obligatiuni
politica monetara