Final roșu de săptămână pe bursele europene, după noi date privind impactul pandemiei asupra economiilor

Final roșu de săptămână pe bursele europene, după noi date privind impactul pandemiei asupra economiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 apr 2020

Acțiunile europene au încheiat ultima ședință de tranzacționare a săptămânii în teritoriu negativ, după noi date privind impactul pandemiei de coronavirus asupra economiilor. Sectorul serviciilor din zona euro s-a contractat, în martie, până la un nivel minim record, în timp ce piața muncii din SUA a înregistrat cea mai slabă evoluție din ultimii 11 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,97%, după un avans de 0,42% joi. Indicele DAX de la Frankfurt a consemnat un declin de 0,47%, FTSE 100 de la Londra a coborât cu 1,18%, CAC 40 de la Paris cu 1,57%, iar FTSE MIB de la Milano cu 2,67%.

Indicatorul PMI pentru sectorul serviciilor din zona euro calculat de IHS Markit a scăzut de la 52,6 puncte în februarie la 26,4 puncte luna trecută, valoare minimă record de la lansarea acestuia. În Italia, indicatorul a coborât la 17,4 puncte, de la 52,1 puncte în februarie. O valoare sub 50 de puncte indică contracția activității.

EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii

“Datele arată că economia zonei euro se contractă deja într-un ritm anualizat care se apropie de 10%, ce e mai rău urmând, inevitabil, să vină în viitorul apropiat”, potrivit unui raport HIS Markit, citat de MarketWatch.

În SUA, un raport publicat de Departamentul Muncii vineri indică o scădere inițială de 701.000 de locuri de muncă pentru luna martie, cel mai abrupt declin din ultimii 11 ani. Datele reflectă însă doar locurile de muncă pierdute în primele jumătate a lunii și vor fi, cel mai probabil, revizuite în urcare, în condițiile în care aproape 10 milioane de americani au cerut ajutor de șomaj în ultimele două săptămâni.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au depreciat cu circa 1,8% după publicarea raportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
coronavirus
somaj sua
pmi zona euro
impact coronavirus