FMI cere Rezervei Federale a SUA și altor bănci centrale globale să rămână vigilente în combaterea inflației

FMI cere Rezervei Federale a SUA și altor bănci centrale globale să rămână vigilente în combaterea inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2023

Fondul Monetar Internațional (FMI) a cerut Rezervei Federale a SUA și altor bănci centrale globale să „își mențină politica monetare ferme și să rămână vigilente în combaterea inflației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt al FMI, Julie Kozack, a declarat că impulsul inflației a încetinit în Statele Unite, dar a rămas o preocupare presantă, scrie News.ro.

Norvegia a vândut României 32 de avioane de vânătoare de tip F-16, în valoare de 388 milioane de euro CITEȘTE ȘI Norvegia a vândut României 32 de avioane de vânătoare de tip F-16, în valoare de 388 milioane de euro

”Dacă inflația se dovedește a fi mai persistentă decât se aștepta, atunci Fed ar putea fi nevoită să mărească ratele dobânzilor mai mult timp”, a spus ea reporterilor la un briefing regulat.

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Ea a afirmat că FMI va publica o Perspectivă economică mondială actualizată pe 25 iulie.

FMI a avertizat în aprilie că vulnerabilitățile ascunse ale sistemului financiar ar putea izbucni într-o nouă criză și ar putea afecta creșterea globală în acest an, reducându-și previziunile de creștere globală pentru 2023.

Fondul a prognozat o creștere reală a PIB-ului de 2,8% în 2023 și 3,0% în 2024, cu o zecime de punct procentual mai puțin decât a estimat în ianuarie pentru fiecare an.

Economia globală a crescut cu 3,4% în 2022.

”Anticipăm provocări pe termen mediu pentru economia globală și acest lucru necesită luarea de măsuri de politică acum. Credem că băncile centrale ar trebui să mențină cursul înăspririi monetare pentru a reduce în mod decisiv inflația”, a spus Kozack.

Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii CITEȘTE ȘI Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii

Comentariile lui Kozack cu privire la economia SUA au urmat unei revizuiri în cadrul ”Articolului IV” a politicilor SUA, indicând îngrijorarea continuă cu privire la riscurile de inflație și menționând că cele mai recente date i-au validat opiniile cu privire la rezistența pieței muncii.

”De asemenea, vedem că dinamica inflației a încetinit, dar această inflație rămâne o preocupare presantă. Sfatul nostru rămâne neschimbat, și anume că Fed ar trebui să mențină cursul politicii monetare pentru a asigura o reducere durabilă a inflației și pentru a se asigura că așteptările inflaționiste... rămân bine ancorate”, a spus Kozack.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
inflatie