Garanti Leasing, acord de 20 milioane euro cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre pentru finanțarea IMM-urilor

Garanti Leasing, acord de 20 milioane euro cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre pentru finanțarea IMM-urilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mai 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a semnat o facilitate de leasing de 20 milioane de euro cu Garanti BBVA Leasing, fonduri destinate finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțarea va permite companiei să onoreze cererea IMM-urilor românești privind achiziționarea de echipamente, utilaje și vehicule.

Noul împrumut este al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing și BSTDB.

INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor

BSTDB estimează că finanțarea acordată va ajunge la peste 200 de companii, contribuind astfel la generarea de noi locuri de muncă și la creșterea competitivității și a capacității de export a economiei românești.

“BSTDB își păstează angajamentul de a sprijini piața de leasing din România și suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing. Această nouă finanțare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru finanțarea IMM-urilor, ajutându-le să depășească încetinirea economică și spijinindu-le recuperarea, într-un moment în care implicațiile unui credit sunt încă serioase din cauza pandemiei”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreședintele BSTDB.

Înființat în 1998, Garanti BBVA Leasing (marca sub care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) este un furnizor de leasing financiar axat pe IMM-uri, cu sediul central din București și șase birouri de leasing din toată țara. Compania a acordat finanțări în valoare de peste 1 miliard de euro în sistemul de leasing, de la înființarea sa.

Garanti BBVA Leasing face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Consumer Finance. Garanti BBVA Group România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb
garanti bbva leasing
imm
finantare imm
leasing financiar