Giurescu, ASF: Poșta ne-a cerut ca fondurile de pensii să investească în companie. Le-am spus să își calculeze ratingul și apoi să ceară bani

Giurescu, ASF: Poșta ne-a cerut ca fondurile de pensii să investească în companie. Le-am spus să își calculeze ratingul și apoi să ceară bani
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 24 mai 2016

Fondurile de pensii private caută acele plasamente care aduc randamente pozitive pe termen lung, nu găuri negre, așa cum se întâmplă în cazul banilor de la bugetul asigurărilor sociale, a declarat vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Ion Giurescu, prezent la Financial Forum, organizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Se știe că statul este cel mai prost administrator. Spre deosebire de stat, administratorii de pensii private caută randamente pozitive pe termen lung atunci când plasează banii viitorilor pensionari, în prezent salariați”, a afirmat Giurescu.

El a adăugat că, recent, Poșta Română a solicitat ASF ca fondurile de pensii private să investească în companie, una despre care are o părere bună.

“Sunt de acord, să investim, dar administratorul trebuie să știe unde va investi, care sunt perspectivele de randament. Le-am cerut reprezentaților Poștei Române să-și calculeze ratingul și apoi să ceară bani”, a spus Giurescu.

Cu afaceri de peste 1 milliard de lei, Poșta Română este cel mai mare jucător pe piața de profil. Statul deține 75% din capital, iar restul este controlat de Fondul Proprietatea. Anul trecut, statul a încercat privatizarea companiei, dar procesul a eșuat după ce bpost (Belgia) nu a depus o ofertă.

Financial Forum este organizat de Profit.ro cu sprijinul MasterCard, EximBank și PayU.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
pensii
plasamente
posta romana