GRAFIC Băncile centrale din economiile emergente au redus dobânzile pentru a 18-a lună consecutiv

GRAFIC Băncile centrale din economiile emergente au redus dobânzile pentru a 18-a lună consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 aug 2020

Băncile centrale din piețele emergente au continuat să reducă ratele dobânzilor de referință în iulie, pentru a 18-a lună consecutivă, în încercarea de a stimula economiile locale, puternic afectate de pandemia de Covid-19.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unei analize Reuters privind deciziile de politică monetară în 37 de state în curs de dezvoltare, printre care România, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Polonia și China, iulie a fost a 18-a lună cu tăieri nete de dobânzi.

Este cel mai lung ciclu de relaxare a politicilor monetare pe piețele emergente începând cu 2013.

Isărescu spune că pandemia COVID-19 generează în continuare incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivelor economice CITEȘTE ȘI Isărescu spune că pandemia COVID-19 generează în continuare incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivelor economice

Banca Națională a României a redus, săptămâna trecută, dobânda cheie de la 1,75% la 1,5%, a treia tăiere a ratei de politică monetară de la debutul epidemiei de Covid-19 și un nou minim istoric post-1989.

“Cele mai recente evoluții ale indicatorilor cu frecvență ridicată sugerează o contracție severă a economiei în trimestrul II, în linie cu previziunile, în condițiile unui declin puternic înregistrat în aprilie - lună marcată integral de restricțiile impuse pentru limitarea extinderii pandemiei -, care începe însă să fie recuperat din luna mai, odată cu înlocuirea stării de urgență cu cea de alertă”, a arătat BNR la finele ședinței de politică monetară.

Bilanțul lunar între numărul băncilor centrale care au redus dobânzile și cele care au decis majorarea ratelor. Valorile negative indică mai multe tăieri decât majorări și invers:

GRAFIC Băncile centrale din economiile emergente au redus dobânzile pentru a 18-a lună consecutiv

viewscnt
Afla mai multe despre
banci centrale
economii emergente
economii in curs de dezvoltare
piete emergente
reducere dobanzi
pandemie
coronavirus