GRAFIC Comentarii ale președintelui Fed au aruncat acțiunile americane într-un roller coaster, înaintea unui final de ședință "verde"

GRAFIC Comentarii ale președintelui Fed au aruncat acțiunile americane într-un roller coaster, înaintea unui final de ședință "verde"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2023
Acțiunile americane au crescut marți în urma comentariilor președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, care a indicat că inflația începe să cedeze. Comentariile președintelui Fed au trimis indicii principali într-un roller coaster, cu urcușuri și coborâri bruște, înainte ca aceștia să încheie ședința pe verde.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Dow Jones a crescut cu 0,78% și a închis ședința la 34.156,69 puncte. Indicele S&P 500 a adăugat 1,29%, închizând la 4.164 puncte. Indicele compozit Nasdaq a înregistrat cea mai mare creștere dintre cei trei indici principali, urcând cu 1,9%, la 12.113,79 puncte.
Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde CITEȘTE ȘI Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde

Principalii indici au variat în timpul și după discursul lui Powell, în condițiile în care investitorii au aplaudat inițial comentariile acestuia, sperând că acestea sunt un indiciu că Fed ar putea continua să încetinească ritmul de majorare a dobânzilor.

"Procesul de reducere a inflației a început în sectorul bunurilor, dar mai are un drum lung de parcurs. Asistăm la etapele foarte timpurii ale dezinflației", a spus Powell. 
 
Totuși, Powell a adăuat în timpul disursului că Fed ar putea fi forțată să majoreze mai agresiv, ceea ce a speriat pentru scurt timp investitorii. Cei trei indici majori au trecut pentru scurt timp pe minus, înainte de a se stabiliza pe verde.
 
GRAFIC Comentarii ale președintelui Fed au aruncat acțiunile americane într-un roller coaster, înaintea unui final de ședință
 
"Realitatea este că vom reacționa la date. Astfel, dacă vom continua să primim, de exemplu, rapoarte puternice privind piața muncii sau rapoarte mai mari privind inflația, s-ar putea să fim nevoiți să facem mai mult și să creștem ratele mai mult decât se preconizează", a explicat Powell.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua