HSBC se așteaptă la pierderi de 13 miliarde de dolari anul acesta

HSBC se așteaptă la pierderi de 13 miliarde de dolari anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2020

Gigantul bancar HSBC Holdings PLC a avertizat luni că pierderile provocate de creditele neperformante ar putea atinge 13 miliarde de dolari anul acesta, după ce profitul în primul semestru din 2020 a fost sub estimări, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai mare bancă din Europa a majorat provizioanele pentru pierderile din împrumuturi în acest an de la 8,7 miliarde de dolari la 31 decembrie 2019 la 13,2 miliarde de dolari anul acesta, la 30 iunie 2020, din cauza perspectivelor economice mai sumbre în a doua parte a anului, scrie Agerpres.

HSBC a raportat un profit înainte de taxe de 4,32 miliarde de dolari în primul semestru din 2020, în timp ce analiștii se așteptau la 5,67 miliarde de dolari, dar indicele de adecvare a capitalului a urcat la 15% la 30 iunie 2020.

ASF îl amendează pe directorul Rompetrol Well Services pentru o raportare care a derutat piața, dar pe care Profit.ro a interpretat-o corect CITEȘTE ȘI ASF îl amendează pe directorul Rompetrol Well Services pentru o raportare care a derutat piața, dar pe care Profit.ro a interpretat-o corect

Profitul după taxe a scăzut la 3,1 miliarde de dolari în primul semestru din 2020, de la 9,9 miliarde de dolari în perioada similară din 2019.

"Performanța noastră a fost afectată de pandemie, de scăderea ratelor dobânzilor, de sporirea riscurilor geopolitice și de volatilitatea ridicată de pe piețe", a afirmat directorul general Noel Quinn. Acesta a adăugat: "Actualele tensiuni dintre China și SUA provoacă inevitabil dificultăți pentru sistemul nostru de organizare".

Veniturile au scăzut cu aproape 10% în primele șase luni din acest an, la 26,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
coronavirus