Indecizie pe Wall Street, în condițiile în care acordul privind plafonul de îndatorare al SUA întâmpină obstacole

Indecizie pe Wall Street, în condițiile în care acordul privind plafonul de îndatorare al SUA întâmpină obstacole
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 mai 2023
Acțiunile de pe Wall Street au avut o închidere mixtă în prima ședință de tranzacționare a săptămânii, pe fondul noilor îngrijorări legate de legiuitorii americani, care se opun unui acord de majorare a plafonului de îndatorare. Acțiunile au fost însă susținute de o nouă creștere puternică a Nvidia și de optimismul din domeniul AI.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele S&P 500 a variat nesemnificativ și a închis aproape de cel mai ridicat nivel din august 2022, puțin peste 4.200 de puncte.
Nvidia atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. Investitorii pariază pe inteligența artificială CITEȘTE ȘI Nvidia atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. Investitorii pariază pe inteligența artificială

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere, în timp ce Nasdaq Composite a crescut.

În weekend, președintele american Joe Biden și președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, au convenit să suspende temporar plafonul de îndatorare și să limiteze unele cheltuieli federale.
 
Marți, McCarthy a declarat că acordul ar trebui să fie "ușor" de votat de către republicani și că este probabil să fie adoptat, însă ulterior unii republicani au declarat că se opun acordului bipartizan.
 
"Nu aș fi surprins dacă primul vot se va solda cu un eșec și vor trebui să se întoarcă din nou la negocieri. Dar cred cu tărie că un acord privind plafonul datoriei va fi aprobat înainte de data limită de 5 iunie", a declarat Sam Stovall, responsabil de strategie la CFRA din New York.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua