INFOGRAFIC Guvernul împrumută 461 de milioane de lei pe 11 ani

INFOGRAFIC Guvernul împrumută 461 de milioane de lei pe 11 ani
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 nov 2020

Ministerul Finanțelor a emis obligațiuni scadente în septembrie 2031, la un randament în scădere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii au depus oferte de 533 de milioane de lei față de un prospect de 300 de milioane de lei. Suma împrumutată, de 461 de milioane de lei, are un randament mediu anual de 3,42%, în scădere față de nivelul de 3,61% din octombrie și 4,19% din august, când seria de obligațiuni a mai fost scoasă la licitație.

FOTO Lanțul de supermarketuri Tesco, avertisment în limba română pentru \ CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de supermarketuri Tesco, avertisment în limba română pentru "hoți din magazine"

Randamentele au scăzut pe toate scadențele față de începutul anului, după o creștere abruptă în martie, pe fondul pandemiei COVID-19. Dobânzile și-au reluat tendința de scădere la începutul lunii, mai ales pe scadențele de până în 10 ani.

INFOGRAFIC Guvernul împrumută 461 de milioane de lei pe 11 ani

Banca centrală a redus dobânda cheie cu un punct procentual în acest an la 1,5%. Guvernul are în acest an un deficit bugetar de peste 9% din produsul intern brut sau 96 de miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri de stat
ministerul finantelor
datorie publica