ING, interesată de achiziționarea subsidiarei Raiffeisen din Polonia

ING, interesată de achiziționarea subsidiarei Raiffeisen din Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2016

ING Bank Slaski este al treilea potențial cumpărător al subsidiarei din Polonia a Raiffeisen Bank International, alăturându-se băncilor poloneze de stat PKO BP și Alior Bank, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu numai PKO și Alior vor prezenta oferte non-angajante pentru Raiffeisen Polbank. O altă parte interesată este subsidiara poloneză a ING", susțin sursele.

Reprezentanții Raiffeisen Bank International, ING Bank Slaski și ai băncii mamă ING Groep nu au comentat informația.

Și ministrul polonez de Finanțe, Dawid Jackiewicz, a declarat săptămâna trecută că Executivul ar fi interesat să cumpere diviziile din Polonia ale băncilor UniCredit (Italia) și Raiffeisen (Austria), în ideea de a-și crește controlul asupra sectorului bancar.

Partidul conservator Lege și Justiție, care a câștigat detașat alegerile legislative din octombrie, a promis că va crește controlul statului asupra economiei și că va încearca să "re-polonizeze" sectorul bancar, dominat în prezent de investitorii străini care dețin aproximativ 60% din active.

Povestea restaurantului comunist din Alexandria închis de ISU după Colectiv, dar listat la BVB și cu buget aprobat de Guvern CITEȘTE ȘI Povestea restaurantului comunist din Alexandria închis de ISU după Colectiv, dar listat la BVB și cu buget aprobat de Guvern

"Suntem interesați de posibilele tranzacții în sectorul bancar din Polonia și le vom analiza. Este binecunoscut faptul că se poartă discuții cu privire la vânzarea Raiffeisen și Pekao. Companiile noastre de stat ar putea lua parte la aceste tranzacții. Gradul de re-polonizare nu a ajuns la nivelul pe care noi îl considerăm satisfăcător", a declarat Dawid Jackiewicz la o întâlnire cu presa.

Luna trecută, directorul financiar al Raiffeisen Bank International, Martin Gruell, declara că grupul austriac intenționează să-și vândă divizia din Polonia (Polbank) unei bănci listate în Polonia, după ce o va separa de portofoliul de credite în franci elvețieni. Martin Gruell nu a dezvăluit identitatea potențialilor cumpărători ai Polbank, a zecea mare bancă din Polonia după active.

Raiffeisen Bank International a încercat și anul trecut să-și vândă subsidiara din Polonia, însă a renunțat la acest plan, din cauza complicațiilor legate de creditele ipotecare în franci elvețieni.

În România, Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 8.200 de companii mari și medii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără peste 500 de unități, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri și 40 de MFM (mașini multifuncționale "selfbanking"). 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
raiffeisen