Intrarea în incapacitate a Evergrande, indicată de Fitch, provoacă scăderi pe bursele europene

Intrarea în incapacitate a Evergrande, indicată de Fitch, provoacă scăderi pe bursele europene
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2021

Acțiunile europene au anulat câștigurile de astăzi și au trecut pe scădere după ce gigantul chinez Evergrande a fost indicat de Fitch în incapacitate de plată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 înregistra o scădere de 0,18% în jurul orei 13:30, ora României, după ce a șters integral avansul consemnat în prima parte a ședinței de tranzacționare. Indicele paneuropean a crescut cu până la 0,34% în prima jumătate a zilei.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Bursa de la Londra scade cu 0,19%, cea de la Paris pierde 0,1%, iar cea de la Frankfurt are un declin de 0,23%.

Avansul inițial al acțiunilor fusese stimulat de comentariile pozitive ale producătorilor de vaccinuri, care au alimentat speranțele că noua variantă de coronavirus nu va fi o problemă atât de mare pe cât se credea inițial.  

Acțiunile au trecut însă în teritoriu negativ după ce Fitch a retrogradat dezvoltatorul chinez Evergrande, încadrându-l la "restricted default". Agenția de rating a remarcat că Evergrande nu a prezentat niciun anunț despre plăți și nici nu a răspuns la întrebările agenției de rating. „Prin urmare, presupunem că banii nu au fost plătiți”, a anunțat Fitch.

Evergrande are datorii totale de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar analiștii se tem că o incapacitate de plată poate declanșa o criză mai amplă pe piața imobiliară din China, cu potențiale efecte la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
evergrande
fitch
faliment evergrande
incapacitate plata
burse evegrande