Leul se depreciază după rezultatele referendumului britanic

Leul se depreciază după rezultatele referendumului britanic
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 24 iun 2016

Vestea că britanicii vor afară din Uniunea Europeană a afectat și piețele din România și din regiune. Leul s-a depreciat cu peste patru bani față de cotația de deschidere și a ajuns la cel mai scăzut nivel din martie 2014, însă ulterior a mai recuperat din pierderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La ora 13.30, euro era cotat 4,5360 lei, cu 0,6% mai sus față de cotația de deschidere, în timp ce cursul afișat de Banca Națională la ora 13 era de 4,5366 lei/euro, cu 0,41% peste cotația de joi.

„Ne așteptăm la o ședință volatila astăzi, cu un interval de 4,5350- 4.5600/EUR, în timp ce subliniem, totodată, că perspectivele pe termen scurt pentru piețele leului ar trebui sa fie neclare până se mai calmează apele”, se arată într-un raport al ING Bank.

Monedele din regiune s-au depreciat mai abrupt decât leul. Euro a câștigat 0,9% față de forintul maghiar și 2,4% față de zlotul polonez. Această diferență de evoluție e pusă de analiștii ING pe seama unei posibile intervenții a BNR de temperare a presiunilor.

Și randamentele din piața secundară a titlurilor de stat au crescut după numărarea voturilor din Marea Britanie. Randamentul titlurilor cu scadența la 10 ani a crescut cu 20 de puncte de bază la 3,75%, în timp ce datoria publică cu scadența mai scurtă a fost afectată mai puțin.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs bnr
curs valutar
brexist