Libra Bank și-a mărit profitul net de peste două ori în primul semestru, la 25 milioane lei

Libra Bank și-a mărit profitul net de peste două ori în primul semestru, la 25 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

Libra Internet Bank a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net de 20 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), în creștere cu 111% față de aceeași perioadă din 2015, pe fondul creșterii împrumuturilor acordate, potrivit datelor publicate, joi, de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prima jumătate a anului trecut, Libra Internet Bank a obținut un profit net de 11,8 milioane lei, scrie News.ro.

Banca avea active de 2,86 miliarde lei (579 milioane euro) la finalul lunii iunie, în creștere cu 41% față de nivelul din iunie 2015.

Valoarea creditelor a crescut până la 1,72 miliarde lei în iunie, de la 1,3 miliarde lei la finalul anului trecut și 1,26 miliarde lei în iunie 2015.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

Pe partea de surse atrase de la clienți, depozitele au ajuns la 2,54 miliarde lei la finalul lunii iunie, în creștere cu 43% fațǎ de aceeași perioadǎ a anului trecut.

“Rezultatele favorabile se datorează atât creșterii pe liniile de business tradiționale ale băncii (Corporate, IMM, Profesii Liberale și AgriBusiness), dar și pe sectorul de digital banking, unde avem în plan să dezvoltăm noi produse și servicii inovatoare pentru clienții online”, a declarat directorul general al băncii, Emil Bituleanu, citat într-un comunicat.

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nișa profesiilor liberale, a raportat pentru anul 2015 un profit net de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 5 milioane euro). Rata creditelor neperformante a fost de 7,8% la finalul anului trecut.

Libra Internet Bank are în prezent o rețea de 46 de sucursale care deservesc preponderent clienți din segmentele profesii liberale, IMM, corporate și afaceri agricole.

La finalul anului trecut, banca avea o cotă de piață după active de 0,64%, ocupînd poziția 21 (din 36 de jucători) în sectorul bancar românesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
libra bank
emil bituleanu