Lira sterlină a coborât la minimul ultimelor 2 zile față de euro după discursul lui May pe tema Brexitului

Lira sterlină a coborât la minimul ultimelor 2 zile față de euro după discursul lui May pe tema Brexitului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 sep 2017

Lira sterlină s-a depreciat față de euro și dolarul american vineri, după discursul premierului Theresa May privitor la relația dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană după Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:20, lira era cotată la 1,1289 euro, în scădere cu 0,74% raportat la închiderea de ieri. Este cea mai scăzută cotație a monedei britanice față de euro din ultimele două zile.

În raport cu dolarul, lira a pierdut 0,5% din valoarea de referință, până la 1,3514 unități. Anterior, lira a atins un minim intraday de 1,3493 dolari, potrivit datelor MarketWatch.

Până la 15% din corporațiile din zona euro vor să își mute toți angajații din Marea Britanie post Brexit. O treime vin în Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Până la 15% din corporațiile din zona euro vor să își mute toți angajații din Marea Britanie post Brexit. O treime vin în Europa Centrală și de Est

Prim-ministrul Marii Britanii a declarat în discursul de astăzi rostit la Florența că țara sa dorește o perioadă de tranziție de doi ani, după 2019, pentru implementarea Brexitului, potrivit News.ro. Perioada de tranziție, în care britanicii vor continua să aibă acces la Piața Unică, este menită să ofere certitudine mediului de afaceri.

May a dat asigurări partenerilor europeni că nu au de ce se teme în privința notei de plată pe care Marea Britanie trebuie să o achite în contextul Brexitului, spunând că Londra se va achita de obligațiile care îi revin.  

"Nu vreau ca partenerii noștri să se teamă că va trebui să plătească mai mult, sau să primească mai puțin pe durata actualului plan bugetar", a spus ea.

May nu a precizat suma pe care Marea Britanie ar urma să o achite în contextul ieșirii din UE. În cei doi ani de tranziție post Brexit, contribuția Londrei la bugetul UE se va ridica la aproximativ 20 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
euro
theresa may
discurs
brexit