Lira sterlină a crescut puternic. Dolarul a scăzut față de majoritatea valutelor

Lira sterlină a crescut puternic. Dolarul a scăzut față de majoritatea valutelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2022

Lira sterlină a crescut puternic în tranzacțiile volatile, în condițiile în care dolarul american a scăzut față de principalele valute, investitorii fiind calmați de cumpărarea de către Banca Angliei de obligațiuni pe termen lung, pentru a stabiliza piața, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lira sterlină a crescut cu 1,4%, la 1,1034 dolari pe unitate. După ce a atins un nou minim al ultimilor 37 de ani, de 1,0327 dolari, în urmă cu trei zile, lira sterlină s-a apreciat cu 6,4% față de dolar, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan: Sunt profund mâhnit, gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan: Sunt profund mâhnit, gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani

Redresarea monedei britanice s-a datorat în parte acțiunii Băncii Angliei. Joi, BoE a cumpărat obligațiuni guvernamentale britanice cu scadențe de peste 20 de ani în valoare de 1,415 miliarde de lire sterline (1,55 miliarde de dolari), în a doua zi a unui program de mai multe miliarde de lire sterline conceput pentru a stabiliza piața.

”Lira sterlină are performanțe peste așteptări și aceasta este o continuare a ceea ce am văzut ieri”, a declarat Brian Daingerfield, director de strategie pe piața valutară la NatWest Markets din Stamford, Connecticut.

El  a adăugat că "Banca Angliei a făcut un pas destul de decisiv pentru a stabiliza piețele. Și acest lucru este interpretat în mod pozitiv de piața valutară".

Lira sterlină a scăzut inițial joi, în timp ce prim-ministrul Liz Truss a apărat bugetul guvernului, care include o reducere a impozitelor.

Dolarul, pe de altă parte, a scăzut față de un coș de valute importante, fiind tranzacționat ultima oară în declin cu 0,1% la 112,454.

Euro a crescut cu 0,4% față de dolar, până la 0,9767 dolari pe unitate.

Datele au arătat că încrederea în economia zonei euro a scăzut în septembrie brusc și peste așteptări, pe măsură ce încrederea s-a redus în rândul companiilor și al consumatorilor, care sunt, de asemenea, defavorizați în ceea ce privește tendințele prețurilor în lunile următoare.

Atenția investitorilor s-a concentrat pe inflația germană, care a sărit la 10,9% în această lună, cu mult peste așteptările de 10%. Acest lucru sugerează că inflația din zona euro, care urmează să fie ppublicată vineri, ar putea depăși o estimare de 9,6%, întărind argumentele pentru o majorare cu încă 0,75 puncte procentuale a dobînzii de referință, la următoarea reuniune de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlină
dolar