Lira sterlină scade din cauza riscului organizării unui nou referendum în Scoția

Lira sterlină scade din cauza riscului organizării unui nou referendum în Scoția
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Lira sterlină a scăzut luni cu până la 0,6% față valutele importante, după ce The Times a relatat că echipa premierului britanic Theresa May se pregătește pentru posibilitatea ca Scoția să convoace în martie un nou referendum pentru independență, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse guvernamentale au declarat publicației că May ar putea accepta un nou vot în Scoția, cu condiția ca acesta să aibă loc după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

Scoțienii au votat în septembrie 2014 cu 55% la 45% în favoarea rămânerii în Marea Britanie.

Camera Lorzilor începe luni analizarea în detaliu a proiectului de lege care o autorizează pe May să declanșeze retragerea Marii Britanii din UE.

Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei, care revendica 166.813 hectare de pădure CITEȘTE ȘI Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei, care revendica 166.813 hectare de pădure

”Dacă piața se gândește serios că poate avea loc un alt referendum pentru independență mult mai curând, aduceți-vă aminte cât de puternic a scăzut lira la începutul lui septembrie 2014, înainte de referendumul anterior, această amintire face ca lira să fie vândută foarte ușor acum”, a declarat Ray Attrill, co-director pentru schimb valutar la National Australia Bank în Sydney.

Lira a scăzut cu 0,4%, la 1,2410 dolari pe unitate, după ce a coborât până la 1,2392 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins după 17 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
scotia
referendum