Marea Britanie pregătește o lege care să susțină competitivitatea și deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London

Marea Britanie pregătește o lege care să susțină competitivitatea și deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2020

Marea Britanie pregătește o nouă lege a serviciilor finnciare care să susțină competitivitatea și deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London, după ieșirea din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși Marea Britanie a ieșit din UE în ianuarie, accesul său neliminat la piața comunitară a băncilor și a altor firme financiare va continua până în decembrie, când va expira acordul de tranziție, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Cele mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri a companiilor înregistrate CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cele mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri a companiilor înregistrate

Ministrul pentru servicii financiare, John Glen, a declarat luni că noua lege pentru serviciile financiare va crea un sistem modern, flexibil și solid de reglementări financiare.

”Legea va susține continuarea competitivității globale a sectorului britanic al serviciilor financiare, prin îmbunătățirea standardelor prudențiale globale, promovarea deschiderii față de piețele internaționale și menținerea eficienței cadrului de reglementări pentru serviciile financiare și soliditatea pieței de capital”, a declarat Glen.

Referirea la standardele prudențiale globale va calma autoritățile de reglementare britanice, care au avertizat să nu fie slăbite standardele, la scrierea noilor reglementări.

“Menținerea uui sistem de reglementări și de supraveghere puternic și solid și atingerea celor mai ridicate standarde internaționale merg mână în mână cu poziția Marii Britanii de centru financiar global”, a declarat Christopher Woolard, care se va retrage din funcția de director general interimar al Autorității pentru Conduită Financiară.

UE, cel mai mare client al City of London, a anunțat că va acorda caselor britanice de cliring acces temporar pe piața sa, dar că nu va permite băncilor din Londra să ofere servicii directe clienților din UE, obligându-le să își transfere activitățile în noi centre europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
city of london
marea britanie