Mastercard va anunța în curând că orice bancă sau comerciant din rețeaua sa va putea oferi servicii cripto

Mastercard va anunța în curând că orice bancă sau comerciant din rețeaua sa va putea oferi servicii cripto
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2021

Mastercard va anunța în curând că orice bancă sau comerciant din rețeaua sa va putea oferi servicii cripto, care vor include portofele bitcoin, carduri de debit și de credit cu recompense în criptomonede și care vor permite cheltuirea de active digitale și programe de loialitate în care punctele de loialitate ale hotelurilor și companiilor aeriene vor putea fi convertite în bitcoin, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a face acest lucru, rețeaua de plăți se asociază cu Bakkt, o firmă de criptomonede separată recent de Intercontinental Exchange, care va oferi servicii de custode pentru cei care se vor înscrie în program, au declarat directorii a două firme, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

”Vrem să oferim tuturor partenerilor noștri capacitatea de a adăuga mai ușor servicii cripto la orice fac ei. Partenerii noștri, fie ei bănci, fintech-uri sau comercianți, pot oferi clienților lor posibilitatea de a cumpăra, vinde și deține criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt”, a declarat Sherri Haymond, vicepreședinte executiv pentru parteneriate digitale la Mastercard, într-un interviu.

Anunțul ar putea duce la o extindere semnificativă a modului în care americanii obișnuiți câștigă și cheltuie bitcoin și alte criptomonede.

Mastercard gestionează una dintre rețelele globale de plăți dominante, alături de Visa, și are relații cu peste 20.000 de instituții financiare din întreaga lume.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Potrivit companiei, există 2,8 miliarde de carduri Mastercard în uz.

Interesul pentru Bitcoin a rămas ridicat, deoarece criptomoneda inițială a crescut anul acesta, atingând în această lună un preț record peste 60.000 de dolari pe unitate.

Autoritățile de reglementare din SUA au permis fondurilor de investiții să ofere ETF-uri bitcoin pentru prima dată în această lună, în timp ce marii investitori instituționali precum gigantul de obligațiuni Pimco au spus că iau în considerare tranzacționarea cripto.

Acest interes i-a determinat pe clienții Mastercard să ceară ajutorul rețelei în furnizarea de servicii cripto, potrivit Haymond. În acest fel, băncile pot păstra clienții pe propriile platforme, în loc să vadă dolarii migrând către platformele de tranzacționare cripto, a spus ea.

Acțiunile Bakkt, care a început să fie tranzacționată public săptămâna trecută, au crescut cu peste 70% în urma informației.

Mastercard și Bakkt urmau să-și anunțe parteneriatul luni seara, la conferința anuală Money20/20 din Las Vegas.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Pe lângă furnizarea de criptomonede și carduri de credit pentru bănci, parteneriatul înseamnă că chiar și comercianții și restaurantele vor putea începe să ofere recompense în bitcoin în loc de puncte tradiționale, potrivit CEO-ului Bakkt, Gavin Michael. Punctele existente vor putea fi convertite în cripto la ratele stabilite de companiile participante, oferind clienților posibilitatea de a câștiga un randament, a spus el.

Reducem barierele de intrare, permițând oamenilor să ia ceva, cum ar fi punctele de recompensă, și să le schimbe în cripto”, a spus Michael într-un interviu.

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
cripto
banca