Merkel și Macron vor să ajungă la o poziție comună până în martie pe tema reformei zone euro

Merkel și Macron vor să ajungă la o poziție comună până în martie pe tema reformei zone euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2017

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au anunțat că vor să ajungă la o poziție comună - în martie - asupra reformelor zonei euro, la finalul unui summit european la Bruxelles, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vrem să ajungem până în martie să ne apropiem pozițiile”, a precizat Merkel într-o conferință de presă comună cu președintele francez, scrie News.ro.

”Vom găsi o soluție comună, pentru că este necesară Europei”, a adăugat ea.

”Atunci când vrei, poți”, a insistat cancelarul în exercițiu.

Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani, din cauza cheltuielilor mari, și urcă puternic limita datoriei externe, la 27 miliarde euro CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani, din cauza cheltuielilor mari, și urcă puternic limita datoriei externe, la 27 miliarde euro

Macron și-a exprimat la rândul său ”voința pe care o avem, și unul și celălalt, de a converge încă din martie”.

El și-a prezentat, într-un discurs la Sorbona, în septembrie, viziunea cu privire la o reformă a zonei euro, care propune un ministru al Finanțelor și un buget al zonei euro, o propunere departe a de a se bucura de vreo unanimitate.

În schimb, Merkel - care întâmpină în continuare dificultăți în formarea unei noi coaliții guvernamentale, după alegerile legislative din care a ieșit slăbită - nu și-a detaliat viziunea.

Conservatorii germani ai lui Merkel sunt însă mai puțin favorabili ideilor lui Macron decât social-democrații germani cu care ea încearcă în prezent să se alieze.

viewscnt
Afla mai multe despre
merkel
macron
zona euro