Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 5 miliarde lei, în ianuarie 2022

Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 5 miliarde lei, în ianuarie 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2021

Ministerul Finanțelor va împrumuta în ianuarie peste 5 miliarde lei, prin certificate de trezorerie cu discont (300 milioane pe 13 ianuarie) și obligațiuni de stat de tip benchmark (la care se mai adaugă alocările din sesiunile suplimentare).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Practic, la fel ca în fiecare an, se împrumută bani pentru finanțarea deficitului bugetar (5,84% din PIB în 2022) și pentru refinanțarea datoriilor din trecut, scrie Hotnews.ro.

Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu” CITEȘTE ȘI Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu”

Scadențele pentru obligațiunile de tip benchmark sunt între 4 - 15 ani.

Prima licitație va avea loc joia viitoare, pe 6 ianuarie, fiind vorba despre 500 milioane lei, având o maturitate de 8 ani.

Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 5 miliarde lei, în ianuarie 2022

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
certificate de trezorerie