Monsanto crede că prețul de 62 mld.de dolari oferit de Bayer este prea mic și va respinge oferta de preluare - surse

Monsanto crede că prețul de 62 mld.de dolari oferit de Bayer este prea mic și va respinge oferta de preluare - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2016

Compania americană Monsanto, cel mai mare producător de semințe la nivel mondial, va respinge oferta de preluare înaintată de grupul german Bayer, considerând că prețul propus este prea mic, au precizat marți pentru Bloomberg surse familiare cu situația. Americanii vor o ofertă îmbunătățită și cer mai mult timp pentru negocieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bayer a dezvăluit ieri că a oferit aproximativ 62 de miliarde de dolari, sau 122 dolari/acțiune pentru preluarea Monsanto, companie prezentă și în România, pentru a crea cel mai mare furnizor mondial de semințe modificate genetic și erbicide. Prețul oferit de Bayer este cu 37% peste cotația acțiunilor Monsanto din 9 mai, cu o zi înainte de înaintarea ofertei de preluare.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, conducerea Monsanto nu este mulțumită cu prețul propus de Bayer, pe care îl consideră prea mic, însă s-a arătat deschisă să analizeze un posibil acord cu grupul german. Compania americană încearcă să obțină un preț mai bun de la Bayer, precum și mai mult timp pentru desfășurarea negocierilor.

Bayer oferă 62 miliarde dolari pentru preluarea Monsanto CITEȘTE ȘI Bayer oferă 62 miliarde dolari pentru preluarea Monsanto

De partea cealaltă, mai mulți acționari ai grupului german s-au arătat îngrijorați că Bayer a supraevaluat Monsanto, iar un eventual acord pentru preluarea companiei americane ar putea rezulta în reducerea semnificativă a lichidităților grupului.

Acțiunile Bayer au coborât luni cu 5,6%, la 85,32 euro/unitate, continuând seria de scăderi începută în urmă cu două săptămâni, când Bayer a anunțat oficial că a abordat Monsanto în vederea unei eventuale preluări. Între timp, Bayer a pierdut pierdut peste 10 miliarde de euro din capitalizare, însă conducerea grupului insistă că o fuziune cu Monsanto este o decizie strategică, care va duce la creșterea afacerilor.

Preluarea Monsanto va oferi Bayer acces la piețele din SUA, America Latină și India, iar grupul german se așteaptă la sinergii totale de aproximativ 1,3 miliarde de euro în urma tranzacției, după al treilea an de activitate a entității combinate.

România are circa două milioane de vaci, cinci milioane de porci și 11 milioane de oi CITEȘTE ȘI România are circa două milioane de vaci, cinci milioane de porci și 11 milioane de oi

Directorul general al Bayer, Werner Baumann, împreună cu mai mulți membrii din conducerea executivă a grupului, au profitat de deprecierea titlurilor companiei și au achiziționat acțiuni Bayer în valoare de 1,7 milioane de euro în ultimele două zile, la un preț pe unitate între 84,53 euro și 87,21 euro.

Cu aproximativ 30 de minute înaintea închiderii bursei de la Frankfurt marți, acțiunile Bayer se tranzacționau la 88,75 euro/unitate, în urcare cu 4% față de referință. La acest preț, Bayer este evaluată la aproape 70 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
monsanto
bayer
oferta preluare
respingere
actiuni