National Bank of Greece a finalizat vânzarea Finansbank către Qatar National Bank

National Bank of Greece a finalizat vânzarea Finansbank către Qatar National Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2016

Grupul bancar elen National Bank of Greece a informat miercuri că a finalizat transferul tuturor acțiunilor pe care le deținea la Finansbank către Qatar National Bank, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În luna decembrie a anului trecut, Qatar National Bank a achiziționat participația de 99,91% din acțiunile băncii turcești Finansbank deținută de National Bank of Greece, pentru 2,7 miliarde de euro. Finansbank este a cincea bancă din Turcia în funcție de active, depozite și împrumuturi. Cu o rețea de 620 de sucursale și peste 12.000 de angajați, Finansbank are active în valoare de 32 miliarde de dolari, depozite de 17,3 miliarde de dolari și peste 5,3 milioane clienți activi.

Grupul National Bank of Greece a fost nevoit să își scoată la vânzare subsidiara din Turcia pentru a acoperi un deficit de capital identificat în urma testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană. După finalizarea acestei tranzacții, National Bank of Greece va putea să ramburseze obligațiunile convertibile în valoare de două miliarde emise în luna decembrie 2015.

În octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deținând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei și o rețea națională de sucursale în majoritatea orașelor importante ale țării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piața bancară din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
national bank of greece
finansbank
qatar national bank