Nordea Bank interzice angajaților să facă tranzacții cu bitcoin și alte monede virtuale

Nordea Bank interzice angajaților să facă tranzacții cu bitcoin și alte monede virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2018

Grupul de servicii financiare Nordea Bank, din nordul Europei, a interzis angajaților săi să tranzacționeze bitcoin și alte monede virtuale, în timp ce autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Suedia a anunțat că preferă să lase procesul decizional la latitudinea industriei de profil, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Fiecare instituție trebuie să decidă detaliile reglementărilor interne pentru investițiile și tranzacțiile angajaților”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere a Sectorului Financiar din Suedia, Peter Svensson.

Această atitudine ar putea să îi surprindă pe cei care asociază regiunea nordică și Suedia în mod special cu o poziție mai fermă față de reglementări, În alte regiuni ale lumii, autoritățile iau măsuri împotriva monedelor virtuale, din cauza temerilor că fluctuațiile ample ale acestora sunt un pericol pentru stabilitatea financiară, scrie News.ro.

Raport ONU: România, între primele zece țări din Europa de Est ale căror populații vor scădea cel mai mult până în 2050 CITEȘTE ȘI Raport ONU: România, între primele zece țări din Europa de Est ale căror populații vor scădea cel mai mult până în 2050

Decizia Nordea ar putea aduce industria financiară a Europei mai aproape de emiterea unor recomandări în domeniul monedelor virtuale.

Federația Bancară Europeană nu a adoptat încă o poziție oficială referitoare la criptomonede, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Raymond Frenken. Dar, cum băncile încep să impună propriile interdicții, organizația ar putea să fie nevoită să exprime o poziție clară, a spus Frenken.

Deprecierea recentă a bitcoin a provocat îngrijorări legate de efectul volatilității monedei virtuale asupra investitorilor de retail. Coreea de Sud ar putea interzice în totalitate platformele de tranzacționare a monedelor virtuale.

Autoritatea Europeană pentru Piețe și Instrumente Financiare a anunțat că monitorizează situația.

Nordea va impune interdicția din 28 februarie, după ce board-ul băncii a decis să ia poziție din cauza naturii nereglementate a pieței, a declarat purtătorul de cuvânt Afroditi Kellberg. La sfârșitul trimestrului al treilea, Nordea avea 31.500 de angajați.

Nordea a precizat că decizia include prevederi de tranziție pentru angajații care dețin deja monede virtuale și permite anumite excepții. Astfel, angajații care au deja bitcoin pot păstra deținerile actuale.

Și alte bănci nordice iau măsuri în această privință. Astfel, Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunțat că descurajează angajații să tranzacționeze bitcoin, dar nu a decis dacă să le interzică acest lucru.

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Danemarca a emis un avertisment general pentru populație, referitor la riscurile investițiilor în monede virtuale, dar a precizat că interzicerea acestora trebuie să revină Parlamentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordea bank
bitcoin