Omniasig a depus singura ofertă pentru asigurarea celor 22 de elicoptere și avioane ale Inspectoratului General de Aviație al MAI

Omniasig a depus singura ofertă pentru asigurarea celor 22 de elicoptere și avioane ale Inspectoratului General de Aviație al MAI
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 nov 2016

Omniasig VIG a depus singura ofertă pentru asigurarea celor 22 de elicoptere și avioane ale Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne în următorii 4 ani, începând cu 20 decembrie 2016. Polița a fost estimată la 5,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Licitația urmărește achiziționarea de servicii de asigurare a aeronavelor, servicii de asigurare de viață, servicii de asigurare a bunurilor și servicii de asigurare de răspundere civilă pentru aeronave.

Cele 22 elicoptere și avioane sunt utilizate pentru misiuni SMURD și de ordine publică, se precizează în anunțul de participare al licitației.

Flota Inspectoratului General de Aviație include 12 elicoptere EC135, 3 elicoptere M8, 3 elicoptere M17, 2 elicoptere IAR 316B, 1 avion Piper PA-42 și 1 avion Cessna Citation. Suma asigurată a celor 22 de elicoptere și avioane se ridică la 355,2 miloane de lei.

Valoarea despăgubirii pentru vătămare corporală cu invaliditate totală sau deces (echipaj și pasageri) a fost stabilită la 50.000 euro/persoană, iar la invaliditate parțială – 15.000 euro/persoană (echipaj și pasageri).

Cea mai mare poliță de asigurare din țară, flota Tarom, pleacă de la Omniasig la Marsh Broker. Prima anuală scade la 1,5 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Cea mai mare poliță de asigurare din țară, flota Tarom, pleacă de la Omniasig la Marsh Broker. Prima anuală scade la 1,5 milioane de dolari

În prezent, flota Inspectoratului General de Aviație a fost asigurată de Astra Asigurări (în faliment), Omniasig VIG și Gothaer Asigurări (fosta Platinum Asigurări) în urma unui contract atribuit prin licitație în iulie 2012 pentru o perioadă de 4 ani. Prima de asigurare s-a ridicat la 22,15 milioane de lei (circa 5 milioane de euro).

În septembrie 2015, Omniasig VIG a achitat suma de 5,5 milioane de euro pentru înlocuirea elicopterului distrus în urma tragicului accident aviatic survenit la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din județul Constanța, precum și pentru toate despăgubirile datorate urmașilor legali ai membrilor echipajului.

Omul de afaceri Dan Adamescu rămâne în penitenciar și poate cere eliberarea condiționată în februarie 2017 CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Dan Adamescu rămâne în penitenciar și poate cere eliberarea condiționată în februarie 2017

Asigurătorul nu a precizat ce despăgubiri au primit urmașii celor patru persoane decedate din suma de 5,5 milioane de euro.

Conform datelor Consiliului Județean Constanța,  elicopterul prăbușit fusese achiziționat în noiembrie 2012 și fusese transferat cu o lună înainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

Omniasig va plăti daunele și pentru elicopterul SMURD prăbușit în Republica Moldova la începutul lunii iunie a acestui an.

Elicopterul s-a prăbușit în după-amiaza zilei de 2 iunie, într-o pădure de lângă localitatea Haragis din raionul Cantemir, Republica Moldova. Aparatul de zbor de tip EC 135 a fost achiziționat de Ministerul Sănătații în 2014 și a costat 5 milioane de euro.

El se afla la SMURD Iași din 2014, ultima inspecție periodică fiind efectuată în acest an. În urma evenimentului și-au pierdut viata patru persoane.

Omniasig este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) și ocupă a treia poziție în topul asigurătorilor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
licitatie
oferta
asigurare
avioane
elicoptere