OTP Bank cumpără divizia din Croația a Societe Generale

OTP Bank cumpără divizia din Croația a Societe Generale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2016

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria în funcție de active, a anunțat miercuri că a semnat un acord cu Societe Generale pentru preluarea diviziei din croația a băncii franceze, Splitska Banka, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

În urma achiziției, OTP Bank va controla circa 10% din piața bancară croată, scrie News.ro.

Splitska Banka, o bancă universală cu activități atât pe piața de retail cât și cea corporativă, este a cincea mare bancă din Croația.

OTP Bank, care deține subsidiare în toată Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, este prezentă pe piața croată din 2005. Divizia din Croația a OTP Bank a fost profitabilă chiar și în perioada crizei financiare globale din 2008.

Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri CITEȘTE ȘI Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri

Tranzacția urmează să fie finalizată la jumătatea anului viitor, iar OTP va integra Splitska în operațiunile actuale ale băncii ungare în Croația până la jumătatea anului 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
societe generale