OTP Bank România a revenit pe profit în trimestrul al treilea

OTP Bank România a revenit pe profit în trimestrul al treilea
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 14 nov 2017

OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 30,8 milioane de lei (6,8 milioane de euro), în primele 9 luni ale anului 2017, în scădere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca a revenit pe profit în trimestrul al treilea, cu o valoare de 18,3 milioane de lei (4 milione de euro), comparativ cu o pierdere de 6,6 milioane de lei (1,4 milioane de euro)  înregistrată la finele lunii iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
După emisiunea-record de obligațiuni, Papalekas vrea 300 milioane euro prin emisiune de acțiuni pentru investiții în România și Polonia. La ce preț vinde acțiunile CITEȘTE ȘI După emisiunea-record de obligațiuni, Papalekas vrea 300 milioane euro prin emisiune de acțiuni pentru investiții în România și Polonia. La ce preț vinde acțiunile

În primele nouă luni ale anului 2017, profitul operațional al băncii a crescut cu 33% de la an la an la 124 de milioane de lei, ca urmare a a cheltuielilor operaționale mai mici (-4%) și a creșterii veniturilor totale cu 8%, la 311,8 milioane de lei. Pe de altă parte, profitul operațional s-a diminuat cu 4% în trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul precedent, ca urmare a creșterii cheltuielilor administrative, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 238 de milioane de lei, susținută de creșterea volumului de credite performante.  Costurile totale de risc au fost cu 44% mai mari în primele 9 luni, din cauza provizioanelor mari din trimestrul doi, la 81,8 milioane de lei.

Portofoliul creditelor performante, ajustate cu efectul cursului de schimb valutar, a continuat să crească atât pe segmentul retail, cât și corporate. În total, au înregistrat creșteri de 11% de la an la an și de 4% de la trimestru la trimestru. În același timp, rata creditelor neperformante a scăzut la 15,5% în trimestrul trei (-2,3 puncte procentuale de la an la an și -1,1 puncte procentuale de la trimestru la trimestru), rata de acoperire a acestora ajungând la 82,5%. Volumul total al depozitelor, ajustat cu efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 3% de la an la an și cu 1% comparativ cu trimestrul doi.

În ceea ce privește vânzarile noi, volumul acordat al creditelor în moneda locală a crescut cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creditele ipotecare au scăzut după creșterea  puternică din trimestrul doi, cu toate acestea creditele ipotecare în moneda locală s-au îmbunătățit cu 80% în primele nouă luni.

OTP avea active de 9,2 miliarde de lei la finele lunii septembrie, dintre care credite de 8,1 miliarde de lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii s-a menținut la nivelul de  15,7% și la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului  2017.

OTP Group a înregistrat în trimestrul trei al anului 2017 un profit ajustat după impozitare de 1,2 miliarde de lei, iar pentru ultimele 9 luni,  un profit cumulat de 3,3 miliarde de lei  contribuind la o creștere semnificativă de la an la an de 33%. La sfârșitul trimestrului trei, lichiditatea Grupului era stabilă: rezervele de lichidități reprezentau 36,8 miliarde de lei (7,9 miliarde de euro). Creșterea cu 10,4 milioane de lei înregistrată de la trimestru la trimestru a fost legată de generarea de lichidități de către liniile de business din cadrul Grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
profit opt bank