OTP Bank - undă verde pentru achiziționarea Nova KBM din Slovenia

OTP Bank - undă verde pentru achiziționarea Nova KBM din Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

OTP Bank a primit autorizarea din partea oficiului sloven al concurenței, acesta fiind ultimul pas pentru achiziționarea instituției financiare slovene Nova KBM, a transmis grupul bancar ungar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi, vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

OTP Bank a intrat pe piața bancară slovenă în 2019, prin achiziționarea SKB, scrie News.ro.

Spark introduce în București un tarif administrativ special, acuzând o decizie a primăriei CITEȘTE ȘI Spark introduce în București un tarif administrativ special, acuzând o decizie a primăriei

După încheierea tranzacției, va începe procesul de fuziune dintre SKB și Nova KBM, iar ca rezultat va lua naștere cea mai mare bancă din Slovenia – în ceea ce privește depozitele și împrumuturile. Odată cu aceasta, OTP Bank va deveni lider de piață în cea de-a cincea țară din regiune.

Grupul bancar a menționat, de asemenea, că OTP intenționează să construiască, într-o zonă neglijată din centrul orașului Ljubljana, un hotel, o clădire de apartamente și birouri, respectiv un centru comercial. Planurile proiectului de dezvoltare imobiliară, cunoscut sub denumirea de “Emonika” așteaptă acum aprobarea Ministerului Protecției Naturii din Slovenia.

Instituția financiară slovenă va majora activele totale ale OTP Group – care în baza datelor din septembrie anul trecut a depășit 80 de miliarde de euro – cu peste 10 miliarde de euro.

Grupul bancar este prezent acum în 11 țări, iar după ce se va încheia achiziționarea unei instituții financiare din Uzbekistan, acest număr va ajunge la 12, se mai precizează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
nova kbm