15 companii listate la BVB deja au adoptat sistemul standardizat de raportare

15 companii listate la BVB deja au adoptat sistemul standardizat de raportare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 iul 2016

Bursa de Valori București (BVB) anunță că 15 emitenți de pe platforma sa folosesc Sistemul Informațional de Raportare a Emitenților (IRIS) care vizează diseminarea rapidă și eficientă a raportărilor către investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Romgaz (SNG), Transgaz (TGN) și Fondul Proprietatea (FP) sunt primele companii care au transmis rapoarte prin intermediul Sistemului Informațional de Raportare a Emitenților (IRIS) prin care se urmărește o comunicare standardizată către investitori prin intermediul portalului operatorului de piață bvb.ro.

Alți 13 emitenți au aderat, de asemenea, la acest sistem, respectiv Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori București (BVB), Transelectrica (TEL), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Electrica (EL), SIF Banat Crișana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) și SIF Oltenia (SIF 5), anunță un comunicat al operatorului de piață.

Platforma IRIS are ca scop standardizarea formatului de raportare și creșterea gradului de transparență a pieței prin asigurarea unui sistem de comunicații sigur și fiabil pentru publicarea și distribuirea rapoartelor emitentului într-un format text (HTML). În practică, acest lucru înseamnă că informațiile furnizate de emitenți vor fi integrate într-un format accesibil imediat pentru prelucrarea datelor.

Sistemul de raportare IRIS a fost dezvoltat de echipa BVB și va fi implementat treptat, de către toate companiile listate la Bursa de Valori București. La finalul procesului de implementare, IRIS va înlocui toate formele existente în prezent de transmitere a rapoartelor către operatorul de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
transgaz
romgaz
electrica
transelectrica
brd
sif moldova