Acționarii Transelectrica aprobă doar dividendul suplimentar

Acționarii Transelectrica aprobă doar dividendul suplimentar
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iun 2021

AGA de la transportatorul național de electricitate Transelectrica a aprobat distribuirea de dividende de 0,280 lei/acțiune, doar din rezultatul reportat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o sincopă în această primăvară în votul privind repartizarea câștigului pe anul trecut, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transelectrica (TEL) nu a adoptat nici astăzi distribuirea dividendului brut propus e 0,534 lei/acțiune din profitul net obținut în anul 2020.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Pe de altă parte, societatea va acorda un dividend suplimentar de 0,280 lei/acțiune din rezultatul reportat. Dividendul cu cu dată a plății 9 august conferă acționarilor un randament net de numai 1,06% dacă îl raportăm la ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Transelectrica, de 25,00 lei/acțiune. Principalul beneficiar al acestor repartizări de căștiguri va fi statul român prin Secretariatul General al Guvernului, care are o participație de 56,69% din titluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
dividende