Acțiunile americane au închis din nou în scădere. S&P 500, la un pas de teritoriul "bear"

Acțiunile americane au închis din nou în scădere. S&P 500, la un pas de teritoriul "bear"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 mai 2022

Acțiunile americane au închis joi din nou în scădere, după ce, în ședința anterioară, au înregistrat cel mai abrupt declin din iunie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a pierdut 0,6%, fiind din nou la un pas de a intra în teritoriul "bear market". O piață "bear" este definită printr-o scădere de 20% de la ultimul maxim atins. S&P a pierdut, de la ultimul record, circa 19%,

Dow Jones a scăzut cu 0,75% și a închis la minimul din martie 2021. Nasdaq Composite a pierdut, la rândul său, 0,3%.

GRAFIC Indicele BET se întoarce sub nivelul de 12.000 de puncte, un minim al ultimelor 2 luni CITEȘTE ȘI GRAFIC Indicele BET se întoarce sub nivelul de 12.000 de puncte, un minim al ultimelor 2 luni

Scăderile de ieri au avut loc în contextul unui val de vânzări declanșat de temerile că majorările de dobândă ale Rezervei Federale (Fed) ar putea conduce la o încetinire economică. Fed încearcă să țină piept inflației aflate la maximul ultimilor patru decenii.

"Investitorii ar trebui să se obișnuiască cu variații semnificative ale acțiunilor, ceea ce este normal în perioade de incertitudine uriașă. Ne așteptăm ca piața bursieră să se situeze în teritoriul bear sau în apropierea acestuia în următoarele luni, creând un mediu frustrant cu limite de variație care vor testa voința multor investitori", afirmă, într-o notă pentru clienți, directorul general și fondatorul Claro Advisors, Ryan Belanger.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed